Week van onze vrijwilliger Magda 

02-03-2024

In deze Week van de Vrijwilliger (2-10 maart 2024) zeggen we vanuit Thuiszorg Familiezorg uitdrukkelijk dank aan onze meer dan 300 vrijwilligers met een groot hart voor de thuiszorg.

Ook gaan we even mee op stap met vrijwilliger Magda. 

Een nieuwe week

Aan het begin van de week heb ik mijn eerste afspraak. Het is redelijk weer dus ga ik te voet. Met mijn wandelschoenen aan en mijn oortjes in; wandelen met muziek gaat nog zo goed.

Bij mevrouw staat de koffie al klaar, en met een goeie babbel vliegt de tijd.

Knutseluurtje

Bij sommige mensen knutsel ik ook een beetje, iets voor in de tijd van het jaar.

Takjes geknipt van een krulwilg en daar gaan we een nestje van maken. En dan even opgezocht op internet voor het plooien van vogeltjes. Dat is altijd een leuke bezigheid en er staat dan altijd iets nieuws op de tafel.

De nacht op

Met een goed humeur vertrek ik om de nacht te doen bij een mevrouw. Na het neerlaten van de rolluiken wordt er veel gepraat en kijken we naar tv. 

Dan help ik mevrouw met haar slaapkledij en help ik haar in bed. Met de woorden: "Slaapwel en roepen als er iets is" ga ik ook slapen.

Wat was dat weer een gezellige avond.

Samen ontbijten

Na een goede nachtrust zie ik bij het opstaan de zon opkomen. Het is tijd om koffie te maken, want daar snak ik 's morgens wel naar. De boterham voor mevrouw klaarmaken en met een goeiemorgen maak ik haar wakker (soms ook met mijn vals gezang :). 

Na het ontbijt is het tijd om terug naar huis te keren. Nog een reeks bedankingen en de vraag: "Wanneer kom je terug?". Daar doen we het voor, om de mensen te helpen en blij te maken!

Dankbaar en leuk vrijwilligerswerk

Ik doe dit vrijwilligerswerk heel graag. De mensen zijn ook zo dankbaar en blij voor de hulp! Bij Thuiszorg Familiezorg hebben ze alle begrip als andere plannen voorgaan, bv. de zorg voor mijn kleinkinderen. We maken samen goede afspraken!

Wil jij, net zoals Magda, ook vrijwilliger worden?

Ontdek er alles over op onze vrijwilligerspagina: