Stef Bos brengt memorabele, authentieke voorstelling voor Thuiszorg Familiezorg 

21-12-2023

We vieren dit jaar onze 75e verjaardag en laten dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo boden we op 19 december aan onze medewerkers en hun familie een exclusieve voorstelling van Stef Bos aan, in Kursaal Oostende. Het werd een memorabele avond.

Dat we precies Stef Bos uitnodigden, is niet toevallig.

In zijn voorstelling 'Bitterlief' liggen immers heel wat raaklijnen met onze identiteit: het belang van authenticiteit, trouw aan je eigen visie en missie, durven vooroplopen en 'pionieren', altijd weer streven naar verbetering, maar met een milde liefdevolle blik op het onvolmaakte in onszelf en de ander…

Laura Picard, algemene directie van onze dienst: "Elke dag geven onze medewerkers het beste van zichzelf om aan anderen wat licht en perspectief te brengen, om mensen in welke toestand ook te bevestigen in hun waardigheid. Niet alleen met woorden, maar ook heel concreet. We hopen dan ook dat ze deze voorstelling mochten ervaren als een stimulans om authentiek en enthousiast hun opdracht verder te zetten, ook al zijn de omstandigheden in de thuiszorg vaak niet evident."

De ontmoeting met onze medewerkers liet Stef Bos merkbaar ook niet onberoerd. Hij besloot zijn voorstelling zelfs met een applaus vanop het podium, voor alle aanwezigen. Stef Bos: "En weet je waarom ik dat zo graag een keer doe? Jullie krijgen nooit applaus. […] Maar het mooiste op zo'n avond als deze, is dat de dingen op z'n plek vallen. Dat ik jullie voel, dat je mij voelt, dat wij mekaar voelen. Dat is eigenlijk het mooiste. […] Ik besef het dikwijls niet, maar de meeste mensen krijgen het (applaus) niet die het wel verdienen. Vandaar. Dit was een klein, kort applausje, maar recht uit het hart."

Het werd een avond die alle aanwezigen zich nog lang zullen herinneren...